Concurs Sagrada Familia: “Tots som Torres d’una Mateixa Humanitat”

Durant el mes de novembre els alumnes de Primària i 1er i 2n d’ ESO han participat en un projecte molt especial: “Tots som Torres d’una Mateixa Humanitat” dedicat a la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família coincidint amb la seva finalització constructiva.

El projecte ha posat en marxa dos aspectes importants:

1) La torre com a metàfora sobre el creixement: Què ens ajuda a créixer com a persones? En quines dimensions podem créixer individualment i com a col·lectiu? Què ens fa créixer com a grup classe i com a escola? Quins han estat els suports que  hem necessitat o que ens han ajudat al creixement? Quines són les diferents maneres que podem tenir de créixer i de construir-nos? Per què creixem i ens construïm?

2) La idea d’humanitat, en el context de la Declaració Universal dels Drets Humans i de la crida a la fraternitat universal. Què vol dir que “Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets.

Com a finalització del projecte els alumnes  havien de representar el procés treballat utilitzant un llenguatge artístic. La creativitat ha estat la clau en aquest treball :  cançons, oracions dedicades, expressions corporals, etc.  Us mostrem els infogrames  de cada uns dels processos.