Campanya de fruita i llet a l’escola

L’escola participa des de fa uns anys en el Programa de Consum de Fruita i llet. Aquest és iniciativa de la Unió Europea amb l’acció conjunta dels departaments d’Agricultura, Salut i Educació per promoure entre els més joves hàbits i estils de vida saludables. És per això que els nostres alumnes de primària reben fruita de temporada un cop per setmana en horari d’esbarjo.

Els que hem estat infants sabem que quan ets petit costa triar la fruita com a opció per esmorzar o berenar. Tot i que quan la menges et sembla força bona… fa mandra renta-la, pelar-la, mastegar la poma esdevé avorrit, costa agafar-ne l’hàbit i és fàcil caure en la ingesta d’altres productes menys saludables. Així doncs, participant en aquest programa menjar fruita esdevé una activitat grupal i per tant més divertida. Tothom esmorza un dia a la setmana les delicioses fruites i hortalisses que ens prepara amb cura la Cristina i qui sap si més d’un descobrirà una fruita o hortalissa que mai no havia tastat i la inclourà per sempre a la llista dels seus àpats favorits.

Fomentar la ingesta d’aliments saludables en l’etapa de la vida on precisament es formen els hàbits alimentaris és també una qüestió d’escola.